Rozrząd octavia 1 98r. 1.9TDI AGR(1U2) 90KM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maciomacho
    Classic
    • 2011
    • 14

Jak na fotce
    Pozdrwiam,

MacioMacho
  • przemo1
    Drive
    • 2010
    • 51

Witam.Przymierzam się do wymiany rozrządu w mojej octavi.Niby był on wymieniany przy 151 tys (wpis w niemieckiej książce serwisowej) teraz ma na liczniku 181 tys.(jeśli to prawda) ale nie jestem pewien.Byłem u mechanika i zapodał mi takie ceny:
    pasek bosch 122zł
    napinacz SKF 210 zł
    pompa SKF 195 zł
    + robocizna 250 zł.
    Cena wydaje się nie wygórowana,ale moje wątpliwości budzi napinacz,czy to jest coś takiego?http://motoplatforma.com/index.php?p...t-skoda-vw,czy też o 3 rolki napinacza takie jak w zestawach rozrządu.Lepiej wymienić cały napinacz z tym amortyzatorem czy same rolki?

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

To co podałeś to jest napinacz paska klinowego. Pasek klinowy jest poza rozrządem. Możesz go wymiennić w dowolnym momencie bez rozpinania rozrządu. Ja standardowo podczas wymiany rozrządu wymieniam pasek wielorowkowy. Jego pęknięcie podczas jazdy może spowodować duże problemy. Za całość wychodzi Cie około 800 Pln, popytaj w ASO jakie są ceny. Ja ostanio za wymiane z ich częściami ( kompletny rozrząd + pompa po regeneracji z gwarancją + pasek klinowy) płaciłem po rabacie coś około 1100 PLN. :roll:

Moim zdaniem warto było dopłacić te 300 PLN, bo jest prawdziwa gwarancja na części i na robocizne. Ale to tylko moje zdanie
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...